Mitä on Pilates?

Pilates on Joseph Pilateksen kehittämä harjoittelumenetelmä, jonka avulla parannetaan kehonhallintaa, ryhtiä ja edistetään selkärangan terveyttä. Pilates-harjoittelussa korostuu kehon syvien tukilihasten harjoittaminen ja tarkka, keskittynyt työskentely hengityksen tahdissa. Pilatesta harjoitellaan jokaisen omista lähtökohdista lähtien ja harjoittelulla pyritään arkea ja elämänlaatua parantavaan hyvinvointiin. Harjoitteet vahvistavat vatsan ja selän alueen lihaksia, parantavat lantion alueen hallintaa ja korjaavat rintarangan ja olkapäiden asentoa.

Miten tunnilla harjoitellaan?

Tunnille tarvitset mukavat liikuntavaatteet, vesipullon ja oman pienen pyyhkeen. Tunnilla tehdään vahvistavia ja venyttäviä harjoitteita selinmakuulla, istuen, kylkimakuulla, päinmakuulla, konttausasennossa ja seisten. Tunti on rakennettu yhtenäiseksi kokonaisuudeksi joka jatkuu sulavasti harjoitesarjasta toiseen ilman pidempiä taukoja.

Ohjaaja:


Pilatesta Cat People Tanssikoulussa ohjaa Elina Turpeinen. Elina on käynyt laajan Somatic Pilates -ohjaajakoulutuksen ja jatkaa kouluttautumistaan laite- ja pienvälineohjaajaksi. Kiinnostus Pilates-harjoitteluun ja sen ohjaamiseen on Elinalla syttynyt tanssinopettajan ammatin myötä, jossa kehonhuolto kuuluu olennaisena osana työhyvinvointiin. Elinalla on pitkä opetuskokemus tanssin saralta ja hän on aktiivisesti työskennellyt kehittääkseen omaa tanssinopetustaan anatomisesti turvalliseen suuntaan. Pilatesohjaajaksi valmistuminen on luonnollinen jatkumo uralle ja mahdollistaa jatkossa työskentelyn myös tanssin kentän ulkopuolella. Ohjaajana Elina on huolellinen, tarkka ja kannustava. Elinan tunnit tähtäävät kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin syvien lihasten löytymisen ja liikkuvuuden paranemisen myötä.

Pilates-tunnit:

Keväällä 2019 mattopilateksen perusryhmä on torstaisin klo 19.15. Osallistuaksesi tunnille sinulla tulee olla käytynä Pilateksen peruskurssi.

Tuntien hinnat ja maksaminen:

Pilatestunneille voit osallistua joko tanssikoulun lukukausimaksulla tai kertamaksulla.

Kertamaksut:
1x60min mattopilatestunti 15€
1x60min laitepilatestunti 22€

Lukukausimaksut:
16 x60min mattopilates: 198€
16x60min laitepilates : 288€

Jos osallistut tunneille kertamaksulla, ilmoittaudut tunneille normaalisti tanssikoulun lukuvuosi-ilmoittautumisen kautta. Kertamaksut laskutetaan kauden päätteeksi.

Syksyllä 2019 alkaa mattopilateksen perusryhmä sekä tanssijoiden pilatestunti. Tämän lisäksi aloitetaan viikottaiset reformer-laitepilatestunnit. Laitepilateksen peruskurssi tulossa elokuussa 2019.