Mitä on Pilates?

Pilates on Joseph Pilateksen kehittämä harjoittelumenetelmä, jonka avulla parannetaan kehonhallintaa, ryhtiä ja edistetään selkärangan terveyttä. Pilates-harjoittelussa korostuu kehon syvien tukilihasten harjoittaminen ja tarkka, keskittynyt työskentely hengityksen tahdissa. Pilatesta harjoitellaan jokaisen omista lähtökohdista lähtien ja harjoittelulla pyritään arkea ja elämänlaatua parantavaan hyvinvointiin. Harjoitteet vahvistavat vatsan ja selän alueen lihaksia, parantavat lantion alueen hallintaa ja korjaavat rintarangan ja olkapäiden asentoa.

Miten tunnilla harjoitellaan?

Tunnille tarvitset mukavat liikuntavaatteet, vesipullon ja oman pienen pyyhkeen. Tunnilla tehdään vahvistavia ja venyttäviä harjoitteita selinmakuulla, istuen, kylkimakuulla, päinmakuulla, konttausasennossa ja seisten. Tunti on rakennettu yhtenäiseksi kokonaisuudeksi joka jatkuu sulavasti harjoitesarjasta toiseen ilman pidempiä taukoja.

Ohjaaja:


Pilatesta Cat People Tanssikoulussa ohjaa Elina Turpeinen. Elina on käynyt laajan Somatic Pilates -ohjaajakoulutuksen ja jatkaa kouluttautumistaan laite- ja pienvälineohjaajaksi. Kiinnostus Pilates-harjoitteluun ja sen ohjaamiseen on Elinalla syttynyt tanssinopettajan ammatin myötä, jossa kehonhuolto kuuluu olennaisena osana työhyvinvointiin. Elinalla on pitkä opetuskokemus tanssin saralta ja hän on aktiivisesti työskennellyt kehittääkseen omaa tanssinopetustaan anatomisesti turvalliseen suuntaan. Pilatesohjaajaksi valmistuminen on luonnollinen jatkumo uralle ja mahdollistaa jatkossa työskentelyn myös tanssin kentän ulkopuolella. Ohjaajana Elina on huolellinen, tarkka ja kannustava. Elinan tunnit tähtäävät kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin syvien lihasten löytymisen ja liikkuvuuden paranemisen myötä.

Pilates-tunnit:

Syksyllä 2019 kausi alkaa Pilateksen peruskurssilla 10-13.8.2019

Peruskurssin tavoite on johdattaa menetelmän perusteisiin ja tutustuttaa hengitystekniikkaan, harjoitusasentoihin, syvien lihasten kytkentään sekä alkeistason perusliikemateriaaliin.

Kurssin aikataulu:

La 10.8 klo 13-14.30

Su 11.8 klo 13.30-15.00

Ma 12.8 klo 16.30-17.30

Ti 13.8 klo 16.30-17.30

Peruskurssin hinta on 35€

Peruskurssin käytyäsi voit osallistua Pilateksen avoimen tason tunneille torstaisin klo 16.15-17.15

Muistathan ilmoittautua ennakkoon sekä peruskurssille että viikkotunneille.

Lisätietoja Elinalta: 050 571 8187

Tuntien hinnat ja maksaminen:

Pilatestunneille voit osallistua joko tanssikoulun lukukausimaksulla tai kertamaksulla.

Kertamaksut:
1x60min mattopilatestunti 15€
1x60min laitepilatestunti 22€

Lukukausimaksut:
16 x60min mattopilates: 198€
16x60min laitepilates : 288€

Jos osallistut tunneille kertamaksulla, ilmoittaudut tunneille normaalisti tanssikoulun lukuvuosi-ilmoittautumisen kautta. Kertamaksut laskutetaan kauden päätteeksi.